Menu
Menu

Aankoopbemiddeling en begeleiding

Aankoopbemiddeling en begeleiding

Er komt veel kijken bij de koop van een woning. Een aankoopmakelaar kan u in het aankooptraject begeleiden, adviseren en informeren. In uw enthousiasme kunt u gebreken van de woning over het hoofd zien. Of u kunt zelfs te snel akkoord gaan met de vraagprijs van de verkoper. Een aankoopmakelaar beziet het huis van uw dromen met een objectieve blik door kennis van de (lokale) huizenmarkt en jarenlange ervaring met de aankoop van woningen. Hij of zij geeft antwoord op al uw bouwtechnische en juridische vragen. En neemt daarnaast de administratieve rompslomp waarmee de aankoop van een woning gepaard gaat uit handen. Met aankoopbemiddeling en begeleiding kunt u uzelf dus veel tijd, geld en kopzorgen besparen.

De vele aspecten van aankoopbemiddeling en begeleiding

Het takenpakket van een aankoopmakelaar bij aankoopbegeleiding en bemiddeling is veelzijdig. De makelaar zal samen met u de woning en locatie bezichtigen en zoveel mogelijk informatie over de woning verzamelen. Bijvoorbeeld over de bouwkundige staat, bodemgesteldheid, omgevingsfactoren, bestemmingsplannen, erfdienstbaarheden (zoals recht van overpad) of in het geval van de aankoop van een appartement of de Vereniging van Eigenaren gezond is. Allemaal zaken waar u als koper niet aan zou denken. Op basis van al deze gegevens beoordeelt de aankoopmakelaar of de vraagprijs marktconform is. En of het überhaupt een goed idee is om de woning te kopen. De makelaar regelt de bouwkundige inspectie, controleert de (concept)koopovereenkomst, onderhoudt contact met de notaris en zal aanwezig zijn bij de eigendomsoverdracht. Tot slot zal de aankoopmakelaar controleren of de woning is opgeleverd zoals is afgesproken en de laatste notariële zaken afhandelen.

Onderhandelingen voeren

Een van de belangrijkste taken van een makelaar bij aankoopbegeleiding en bemiddeling is het voeren van onderhandelingen met de verkoper en/of de makelaar van de verkopende partij. Het voeren van onderhandelingen is niet eenvoudig. Zeker als u als koper de woning heel graag wilt hebben, kunt u te snel instemmen met de vraagprijs en voorwaarden. Een aankoopmakelaar bekijkt het hele aankoopproces veel zakelijker en durft stappen te ondernemen die u als koper nooit zou durven zetten. Hiervoor denkt de makelaar een aankoopstrategie uit die hij of zij uiteraard met u bespreekt. Met aankoopbemiddeling bent u er al met al van verzekerd dat u een verantwoorde koop doet voor de juiste prijs.

Wilt u graag meer informatie of bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.