Best – Hoofdstraat 68

te koop

€ 1.200.000,-

Bel direct: +31499-398725

Omschrijving

Prijs
€ 1.200.000,-
Status
Beschikbaar

Wie zou er nu niet willen wonen of kantoor willen houden in deze schitterende monumentale herenwoning onder fraaie architectuur gebouwd en gelegen in het gezellige centrum van Best.

Type woning: Vrijstaand Herenhuis
Bouwjaar: 1942
Perceel oppervlak: 425 m²
Woonoppervlak: Circa 420 m²
Overig inpandige ruimte: Circa 200 m2
Inhoud: Circa 2000 m³

Het herenhuis is verdeeld in 5 bouwlagen waaronder een souterrain/kelderruimte met 2 voorkamers, bergkamer, kluiskamer en een achterkamer. De begane grond is ingedeeld met een woonkamer en suite, voorkamer, grote achterkamer, afzonderlijke keuken, bijkeuken en badkamer. Op de 1e verdieping treft u een voorkamer en een ruime kamer welke strekt van de voor tot achtergevel van de woning en momenteel is ingedeeld in meerdere units. De 2e verdieping met 3 kamers, afzonderlijke keuken en badkamer. Via vaste trap te bereiken 3e etage en in gebruik als bergzolder met de opstelling van de HR combiketel van Nefit.
De klassieke ommuurde achtertuin met rechthoekige vijverpartij en theehuis heeft een afmeting van circa 25.00 x 10.00 meter. Deze achtertuin is aangelegd met diverse beplanting, sierbestrating, terrassen en siergrind.

De woning is gelegen nabij diverse goede voorzieningen als scholen, sportaccommodaties, NS station, recreatie gebieden, belangrijke uitvalswegen en het centrum van Best met zijn grote diversiteit van winkels en gezellige drink en eetgelegenheden.

Voor een interne bezichtiging kunt u contact opnemen met ons kantoor.

INDELING:
BEGANE GROND:
U betreedt deze woning via de klassieke en in neo-barokke stijl uitgevoerde entree.
De ontvangsthal is een schitterende hal met authentieke elementen en afgewerkt met een natuurstenen vloer, tegelwerk deels pleisterwerk wanden en een stucwerk plafond met sierbalken.
Via deze hal is ook de toegang tot de lift toegankelijk welke je naar iedere verdieping brengt in het gebouw.
Zijentree verschaft toegang tot de hal welke toegang biedt tot de betegelde toiletruimte met fonteintje en closet.
Ruime achterkamer (8.00 x 4.00 meter) met meerdere raampartijen en afgewerkt met stucwerk wanden en een stucwerk plafond bewerkt met sierlijsten.
Sfeervolle woonkamer en suite met schuifdeuren te scheiden en de kamer is afgewerkt met een originele hardhouten parketvloer in visgraat motief gelegd, pleisterwerk wanden en stuc plafonds met geprofileerde sierlijsten.
Tevens bezit de voorkamer een prachtige gebeeldhouwde schoorsteenmantel met haardpartij.
Voorkamer/werkkamer is afgewerkt met een originele hardhouten parketvloer in visgraat motief gelegd, pleisterwerk wanden en stuc plafonds met geprofileerde sierlijsten.
Afzonderlijke keukenruimte met een eenvoudige keukeninrichting voorzien van diverse laden en kasten, werkblad en een dubbele spoelbak.
Bijkeuken met de aansluitingen t.b.v. wasapparatuur, vaste kastwand en tevens toegang tot de badkamer voorzien van een douche en dubbele wastafel.

1E VERDIEPING:
Middels fraaie hardhouten trapopgang te bereiken.
Hal/overloop welke toegang biedt tot de kamers, lift en de betegelde en toiletruimte met closet en fonteintje.
Voorkamer afgewerkt met stoffen vloerbedekking, pleisterwerk wanden en een stucwerk plafond.
Het overige deel van deze etage bestaat uit een grote ruimte welke momenteel is ingedeeld met diverse kamers doormiddel van afscheidingswanden van gipslaten.
deze ruimte is afgewerkt met pleisterwerk wanden en een stucwerk plafond.

2E VERDIEPING:
Via de vaste trapopgang in trappenhuis te bereiken.
Tussenhal met de separate toiletruimte voorzien van fonteintje en een closet.
Portaal/hal met toegang tot de lift.
De voorkamer is een kamer over de volle breedte van de woning en is afgewerkt met stoffen vloerbedekking, pleisterwerk wanden en een stucwerk plafond.
Betegelde badkamer voorzien van een toilet, wastafel en een closet.
kamer 2 op deze verdieping met een wastafel en afgewerkt met stoffen vloerbedekking, pleisterwerk wanden en een stucwerk plafond.
Afzonderlijke keukenruimte met een eenvoudige keukeninrichting in hoekopstelling en voorzien van een kookplaat, spoelbak en diverse laden en kastjes.
De achterkamer is een grote en diepe kamer met meerdere raampartijen, bergkasten onder de schuinte van de kap en afgewerkt met vloerbedekking, pleisterwerk wanden en een stucwerk plafond.

3E VERDIEPING:
Middels vaste trapopgang te bereiken ruime zolderetage met toegang tot de lift, opstelling van de HR c.v. combiketel (Nefit) en diverse vaste kastenwanden onder de schuinte van de houten kapconstructie.

SOUTERRAIN/KELDER:
Het trappenhuis en lift bieden de toegang naar het souterrain/kelderruimte.
Deze ruimte is onderverdeeld in meerdere kamers en gebruiksruimtes waaronder 2 ruime voorkamers met daglicht toetreding, een centrale hal, bergkamer met de gasmeter, bergkamer met houten legschappen, grote kluiskamer met stalen deur en een achterkamer met de opstelling van de boiler en een loopdeur naar de achtertuin.

ALGEMEEN:
* Dit bijzondere vrijstaande herenhuis is gebouwd voor en door van familie van Heesewijk welke opdracht heeft gegeven aan de bekende architect C. Geenen voor dit mooie en unieke ontwerp.

* Boven de ingangspartij een gemetselde halsgevel. De voordeur is gemaakt naar ontwerp van een deur van een Amsterdams grachtenhuis, waarboven een gebogen kalf met een neo-barok smeedijzeren bovenlicht en lantaarn.

* De oorspronkelijke bewoners betrof een bekende aannemersfamilie van Heesewijk welke de woning traditioneel hebben laten bouwen met kwalitatief zeer goede en degelijke bouwmaterialen.

* In de zijgevel van het huis bevindt zich een figuratief glas-in-lood gedenkraam uit 1949 vervaardigd door P. Wiegersma.

* De oorspronkelijke rechthoekige vijverpartij in achtertuin stamt uit de bouwperiode van het hoofdgebouw.

* Gelegen op een zeer gunstige locatie in het centrum van Best:
– Treinstation 2 minuten lopen 0.16 km
– Bushalte 1 minuut lopen 0.08 km
– Snelweg op en afrit 3 minuten rijden 1.36 km
– Supermarkt 7 minuten lopen 0.53 km
– Kinderopvang 7 minuten lopen 0.51 km
– Basisonderwijs 7 minuten lopen 0.51 km
– Voortgezet onderwijs 5 minuten fietsen 1.41 km

 • Neem contact op

 • Bel mij terug

Kenmerken

 • Overdracht

  Status
  Beschikbaar
  Prijs
  € 1.200.000,-
 • Bouwvorm

  Bouwvorm
  bestaande bouw
 • Indeling

  Oppervlakte perceel
  0 m2

Onze partners