Menu
Menu

Snel een hypotheek? Hierbij een aantal tips!

HYPOTHEEK BINNEN EEN WEEK GEREGELD VOOR DE AANKOOP VAN UW DROOMHUIS?

Woningkopers willen snel over een hypotheek kunnen beschikken zodat zij hun droomhuis niet mislopen. Door het toenemend aantal woningverkopen neemt de behandeltijd van een aanvraag van een hypotheek toe. Geldverstrekkers kunnen de vele aanvragen nauwelijks aan. Door de lage hypotheekrente loopt het storm op de woningmarkt. Hierdoor willen tevens vele huizenbezitters hun hypotheek oversluiten of de rente middelen. Zo duurt het dus langer voordat de hypotheek een finaal akkoord heeft verkregen.

Voor een snelle hypotheekaanvraag is een goede samenwerking tussen de aanvrager en de adviseur nodig. Een aanvragen kan ook zelf een aantal dingen zelf doen om dit proces te versnellen. Als de aanvraag compleet is ingediend kan de hypotheek binnen een week geregeld zijn. Hier hebben wij een aantal tips voor u!


-Schakel een hypotheekadviseur in.
De meeste consumenten gaan eerst op zoek naar hun droomhuis en regelen daarna pas de financiering. Het is beter om eerst met een onafhankelijke hypotheekadviseur te bespreken hoeveel u ongeveer wilt lenen. De adviseur kan vervolgens de hypotheekaanvraag alvast voorbereiden, terwijl u uw slag slaat op de woningmarkt. Een onafhankelijk advieskantoor biedt hypotheken van verschillende geldverstrekkers aan. Naast de laagste hypotheekrente en de beste voorwaarden kunt u kiezen voor een korte doorlooptijd. Een onafhankelijke adviseur kent de markt en kan u wijzen op geldverstrekkers waar uw hypotheekaanvraag snel verloopt.

-Start op tijd met de hypotheekaanvraag. Uw hypotheekadviseur start met het aanleggen van uw hypotheekdossier. Hiervoor levert u een aantal documenten aan, bijvoorbeeld om uw huidig inkomen te bepalen, maar ook het toekomstig inkomen zoals pensioenrechten en een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Ook maakt u een aantal keuzes op basis van uw wensen en doelen met de hypotheek. Hoe eerder uw dossier compleet is, hoe sneller de aanvraag in behandeling kan worden genomen.

-Papierwerk in orde. Bij banken belanden onvolledige hypotheekaanvragen meteen onderaan de stapel. Zorg er daarom voor dat er niets valt aan te merken op uw aanvraag. Een goede voorbereiding helpt daarbij. Regel dus tijdig een werkgeversverklaring bij uw werkgever. En vraag ook van tevoren een overzicht van uw kredietverleden aan bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).

-Overlijdensrisicoverzekering. Bij het regelen van een hypotheek zit meestal veel tijd in het aanvragen van een overlijdensrisicoverzekering, zeker als de verzekeraar aanvullende vragen heeft over uw medisch verleden. Begin dus op tijd met het afsluiten van de overlijdensrisicopolis.

-Taxatierapport. Een bank zal pas over een hypotheek verstrekken als u een taxatierapport van een onafhankelijke makelaar kunt overleggen waarin de waarde van uw droomhuis is bepaald. De adviseur zorgt ervoor dat een makelaar voor u in de startblokken staat om een taxatierapport op te stellen.

-Kies een snelle hypotheekverstrekker. Er zit een flink verschil in de snelheid van verwerken van geldverstrekkers. Houdt bij de keuze van de geldverstrekker wel de geboden hypotheekrente en de overige voorwaarden in de gaten. Een erkend hypotheekadviseur kan u goed begeleiden in bovenstaand proces zodat het aanvraagproces van uw hypotheek spoedig zal verlopen.