Menu
Menu

Zuinig met energie!

DE KOUDE MAANDEN KOMEN ER WEER AAN, TIJD OM OP UW ENERGIEVERBRUIK TE LETTEN!

Naast huur en hypotheek betalen we ook energiekosten. Aangezien de koude maanden weer voor de deur staan, willen we hierbij een aantal tips geven om de energiekosten zo laag mogelijk te houden.

Verbeter de isolatie van je woning: Nieuwe woningen zijn goed geïsoleerd. Oude woningen zijn vaak in mindere mate geïsoleerd. Dat is een gemiste kans, zowel voor de energierekening als voor het wooncomfort. Spouwmuurisolatie kost gemiddeld € 2000,- en je bespaart ieder jaar al snel € 580,-.

Plaats zonnepanelen op het dak: Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en betaalbaar. De aanschafprijs is de afgelopen 5 jaar gehalveerd. De prijs voor 6 panelen is ca. € 2900,-. De opbrengst is met de huidige elektriciteitsprijs € 280,- per jaar. En zodra de prijs van elektriciteit stijgt zal deze besparing nog hoger oplopen.

Vervang de oude vriezer en koelkast: Oude koelkasten zijn energieslurpers. Een koel-vriescombinatie van 8 jaar oud vervangen door een moderne A+++ koelkast scheelt elk jaar € 70,- op de energierekening. Klinkt een A+ koelkast aantrekkelijk? Pas op, want deze gebruikt 2 maal zoveel stroom als een A+++ keukenapparaat!

Neem afscheid van de gloeilampen: Veel huishoudens hebben nog gloeilampen in gebruik. Vervang deze gloeilampen door zuinige ledlampen. Dit levert een besparing van maar liefst € 63,- per jaar op! Tevens beter voor het milieu.

Douche comfortabel met minder water: Gebruik je nog geen waterbesparende douchekop? De helft van de Nederlandse huishoudens doet dit al wel, en met een reden. Een waterbesparende douchekop geeft evenveel douchecomfort, maar bespaart een gemiddeld huishouden per jaar € 45,- aan gas en water.

SUPERTIP: Verwarm zonder te verspillen: Als je ruimtes waar je niet bent, niet verwarmd en tussendeuren sluit, bespaar je gemiddeld € 200,- per jaar!

Ik zou zeggen: laat nu de winter maar komen!