Westervelden

Veldhoven

€ 845.000,- k.k.

Bel direct: +31499-398725
Bouwjaar
n.b.
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
n.b.
Aantal kamers
n.b.
Status
Beschikbaar

Omschrijving

Koopprijs
€ 845.000,- k.k.
Status
Beschikbaar

Deze unieke bouwkavel, gelegen aan de rand van de villawijk in het oude Heers, heeft een oppervlakte van 2.175m² en biedt de perfecte locatie voor het realiseren van uw droomvilla. Geniet van het rustig wonen in een bosrijke omgeving aan het beekdal van de Run, op steenworp afstand van de A67, de golfbaan Gendersteyn en het bruisende centrum van Veldhoven. Dit is echt een droom locatie!

BOUWMOGELIJKHEDEN
Op de bouwkavel mag een vrijstaande woning van allure gerealiseerd worden met een maximale hoogte van 8,5 meter en een goothoogte van 3,5 meter. De dakhelling moet tussen de 20 en 60 graden liggen.

Voor bijgebouwen is een maximaal oppervlak van 150 m² toegestaan. De maximale hoogte voor deze bijgebouwen is 6 meter, mits de afstand tussen de gevels van het hoofd- en bijgebouw minimaal 4 meter bedraagt. Anders geldt een maximale bouwhoogte van 4,5 meter. De maximale goothoogte is 3,2 meter en de dakhelling maximaal 60 graden. Lessenaarsdaken en dakkapellen bij vrijstaande bijgebouwen zijn niet toegestaan.

Uitzonderingen zijn mogelijk en te vinden in het bestemmingsplan of via de gemeente Veldhoven.

LIGGING
De kavel ligt aan een rustig, doodlopend deel van de Westervelden, tegenover de oude brink met volwassen bomen en nabij villa’s verscholen in de bossen. Het perceel is ideaal gelegen ten opzichte van de zon, met een achtertuin op het zuiden.

Heers Westervelden ligt ten westen van de Heerseweg en strekt zich uit tot aan de A67 en de ontsluitingsweg Locht. Het gebied tussen Heers en Locht bestaat voornamelijk uit bos, waarin ook het conferentieoord Koningshoeve ligt. De omliggende gronden zijn agrarisch, met ten zuiden van Heers het beekdal van de Run.

De oude kern Heers wordt ontsloten door de Heerseweg, die via een onderdoorgang de A67 kruist. Ten zuiden van de A67 ligt het landelijke gebied, inclusief de villabebouwing aan de Westervelden/Westerveldseweg. De Heerseweg gaat net voorbij de brink over in de Volmolenweg.

De oorspronkelijke structuur van Heers is grotendeels intact gebleven. De bebouwing groepeert zich rond de met bomen beplante brink en heeft veelal een agrarisch karakter met gebouwen van één bouwlaag met kap. Vernieuwingen zijn uitgevoerd in de oorspronkelijke stijl.

Het kavel ligt aan een rustig, doodlopend deel van de Westervelden, tegenover de oude brink met volwassen bomen en nabij villa’s verscholen in de bossen. Het perceel is ideaal gelegen ten opzichte van de zon, met een achtertuin op het zuiden.

HISTORIE VAN DE LOCATIE:

Vanaf de Middeleeuwen tot aan het begin van de 20e eeuw bestond Heers uit enkele boerderijen langs het beekje de Run, omgeven door uitgestrekte heidegebieden. Tegen het einde van de 19e eeuw telde Heers 19 huizen. Met de komst van kunstmest in het begin van de 20e eeuw werden de omliggende heidegebieden ontgonnen. Na de aanleg van de A67 vond er een ruilverkaveling plaats waarbij de Run ten zuiden van Heers werd gekanaliseerd. Tegenwoordig heeft Heers voornamelijk een woonfunctie met nog één agrarisch bedrijf. In de jaren ’70 ontstond in het bosgebied ten westen van Heers een woonbuurt met vrijstaande bungalows.

BIJZONDERHEDEN:
– Het perceel valt onder het bestemmingsplan “Heers 28, Westervelden 26”, vastgesteld door de gemeenteraad op 5 oktober 2021. Dit plan wijst het perceel aan voor “Wonen” en “Waarde – Archeologie 2”.
– Er is nog geen bouwvergunning afgegeven voor de bouw van een woning.
– Het perceel is gunstig gelegen in het buitengebied van Veldhoven, op fietsafstand van het centrum, nabij bosgebieden en diverse uitvalswegen zoals de A67. Belangrijke locaties zoals ASML, het Maxima Medisch Centrum en de High Tech Campus zijn snel bereikbaar.

 • Neem contact op

 • Bel mij terug

Kenmerken

 • Overdracht

  Status
  Beschikbaar
  Koopprijs
  € 845.000,- k.k.
 • Bouwvorm

  Bouwvorm
  n.v.t.
 • Indeling

 • Energie

 • Buitenruimte

 • Bergruimte

 • Parkeergelegenheid

 • Dak

 • Overig

 • Voorzieningen

Onze partners