Menu
Menu

Aankoopmakelaar

Wat doet een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar heeft de juiste ervaring en expertise om u behulpzaam te zijn met het zoeken naar een huis. De makelaar zoekt naar een huis dat aan uw eisen voldoet, en bij de aankoop daarvan. Maar het gaat verder dan dat; hij behartigt de belangen van de aspirant-koper op meerdere terreinen. Hij seint u in als er nieuwe interessante panden op de markt komen, en begeleidt u tijdens het gehele traject. Tijdens een bezichtiging geeft hij adviezen over de bouwtechnische staat van een huis, en over mogelijk bijkomende kosten zoals erfpacht of verbouwingskosten. Op het moment van aankoop wijst hij u de weg in allerlei formele zaken, zoals o.a. de voorlopige koopakte. Daarbij neemt hij niet alleen alle documenten van de notaris voor zijn rekening, zoals de overdrachts- en hypotheekakte en de registratie bij het Kadaster, hij regelt ook het inspecteren van de woning voor de overdracht.

De voor-en nadelen van een makelaar

Als u zelf op websites als Funda zoekt, uw huis vindt en onderhandelt over de prijs, en zelf een concept koopakte opstelt, heeft u geen bemiddelaar nodig, toch? Dat klopt; het is niet wettelijk verplicht om een makelaar in te schakelen bij de aankoop van een huis.
Maar met die constatering ziet men een paar belangrijke punten over het hoofd zoals tijd, expertise, ervaring en objectiviteit.
U bent, als koper, vaak minder alert op verborgen gebreken. Uw aankoopmakelaar is echter niet emotioneel betrokken bij de aankoop, dus zal hij scherper kijken en u op bepaalde zaken wijzen. Als de situatie dat vereist zal hij u adviseren een bouwkundig rapport te laten opstellen. Hij kan u ook in contact brengen met een financieel adviseur.

Bovendien worden de bemiddelingskosten van een makelaar, de courtage, niet zelden terugverdiend door scherpe onderhandelingen van uw bemiddelaar. Dat kan al snel duizenden euro’s verschil maken. Hij is immers exact op de hoogte van de gangbare prijzen. Maar ook van de kosten die u moet maken om het huis optimaal geschikt te maken voor bewoning. Hierbij kunt u denken aan een uitbouw of dakkapel.

Deskundigheid en ervaring

Het kopen van een huis is voor de meeste mensen geen dagelijkse kost, en beslissingen daarover wilt u weloverwogen nemen. Daarom is het zaak een makelaar te kiezen die uw belangen goed behartigt, en tevens een persoonlijke benadering hanteert, zodat uw wensen optimaal worden gehonoreerd. Best Intermediair Groep voldoet ruimschoots aan die verwachtingen. Het bedrijf heeft een jarenlange ervaring in de aan- en verkoop van vastgoed. Daarmee hebben zij, vanuit de vestiging in Best, een vooraanstaande naam in de bestaande huizenmarkt in vrijwel heel Zuidoost Brabant opgebouwd. Daarnaast is de onderneming aangesloten bij de branchevereniging VBO, die professionaliteit waarborgt; alle daarbij aangesloten makelaars zijn gecertificeerd en officieel beëdigd door de Rechtbank of de brancheorganisatie. Voor goed advies en begeleiding tijdens de aankoop van een huis, adviseren wij u daarom graag een vrijblijvende afspraak te maken met een van onze ervaren adviseurs!

Hebt u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op. Of lees hier meer over onze aankoop diensten.