Waardebepaling woning

De waarde kennen van uw woning is erg belangrijk bij tal van situaties. Als u bijvoorbeeld van plan bent uw woning te verkopen of verbouwingen te laten uitvoeren, dan is het erg handig om te weten hoeveel uw woning precies waard is. Natuurlijk gaat het hier om een redelijk complex gegeven, aangezien de waarde van iets niet altijd gelijk staat aan de prijs.

Als u dus uw woning verkoopt, dan wilt u de verkoopprijs zo dicht mogelijk tegen de effectieve waarde houden. En dat is eenvoudiger als u precies weet hoeveel die waarde bedraagt, dankzij een vakkundige waardebepaling woning in Eindhoven.

Belangrijk bij de waardebepaling van een woning Eindhoven

De volgende factoren kunnen u al op voorhand een duidelijk beeld geven op de waarde van uw woning:
– de informatie van het kadaster
– de prijs per vierkante meter

1. Het kadaster

Het kadaster beschikt over een database met informatie over woningen, en hierop kan men zich baseren om de waarde van die woning te bepalen. Daarbij is er ook informatie beschikbaar over transacties in de buurt, een overzicht van alle prijzen, enzovoort. Met behulp van deze gegevens kan bij benadering bepaald worden hoeveel uw woning waard is, zodat u daar beter op kunt inspelen.

2. De prijs per vierkante meter

Ten tweede kan de waarde van uw woning eenvoudig bepaald worden op basis van de prijs per vierkante meter. De oppervlakte zal in dit geval bepalen hoeveel de woning waard is. Het kan u heel wat duidelijkheid geven over de echte waarde van uw eigendom als u deze vergelijkt met andere huizen in de buurt!

Meer factoren die de waarde van een woning bepalen

Naast bovenstaande zaken zijn er nog andere middelen om een waardebepaling woning accuraat te kunnen uitvoeren. Zo is de locatie van het huis de belangrijkste factor die de waarde bepaalt. Zo kan het gaan om een uiterst aantrekkelijke wijk, waardoor de waarde natuurlijk snel oploopt. Hier inzicht over hebben is van belang om het beste uit de eventuele verkoop van uw woning te halen!

Daarnaast zijn er natuurlijk nog andere bepalende factoren voor de uiteindelijke waarde van uw woning:
– de oppervlakte (het aantal vierkante meter)
– de staat van de woning, eventueel achterstallig onderhoud
– de aanwezigheid van een tuin (en de oppervlakte daarvan)

Bovenstaande zaken spelen een niet te onderschatten rol bij het bepalen van de waarde van uw woning. Als u van plan bent uw woonst te gaan verkopen, dan wilt u daar natuurlijk het beste uit halen. Een vakkundige waardebepaling Eindhoven woning is in dit geval broodnodig: enkel met behulp van een specialist kan immers een accurate waardebepaling gemaakt worden – wat zowel bij de verkoop van uw woning als het aanvragen van een hypotheek essentieel is!

Dus kunnen we u helpen met de waardebepaling van uw woning? Of hebt u juist een vraag of wilt u graag meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op! Of lees hier meer over onze waardebepaling service.

Onze partners